woensdag 30 mei 2012

communie?

Zoon Jef is een schelm, een echte deugeniet. Maar hij kan al wel schoon poseren voor communiefoto's.
Let wel! Het kind is nog geen 5 en nog lang niet toe aan zijn communie. Maar ik kon het moment niet laten passeren.En dan nu the real story : Het kind heeft last van uitslag . Vooral op armen en soms ook op de benen. Hij blijkt allergisch te zijn aan iets maar voorlopig weten we niet wat. Het is wel zo dat zon (of pollen) het erger maakt. Dus het kind had dringend een luchtig hemdje met halflange mouwen nodig.
Het patroon komt uit dit japans boekje. Ik kocht het hier maar ik heb het ook bij de standaard boekhandel zien liggen. Is naaien een rage geworden?
Enfin, het boek stond meer dan een jaar in mijn kast. Het is nochthans een leuk boekje.

Ik vond nog een streepjesstof en op minder dan een uurtje was het hemd klaar.
We trokken naar een vw-meeting want ons eigen busje had een mankement en manlief ging op zoek naar een onderdeel!

En wat zag ik daar. Mijne middelste deugeniet stond daar zo fotogeniek te wezen, dat ik er niet kon aan weerstaan en dus ....

4 opmerkingen:

 1. pracht foto's! en het hemdje staat hem super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, toch eens iets wat wel klopt in da boek. Ik maakte zelf al 3 bloesjes, en geen enkel is draagbaar. De verhoudingen kloppen niet, en trekken op verkeerde plaatsen zodat de stof bijna scheurt... Ik ben geen fan van het boek, hoewel het allemaal mooi oogt op de foto's. Maar ik ben wel fan van je nepcommunicant ;-) hopelijk vinden jullie snel een oplossing voor de allergie. (zegt degene die vol zonneallergie staat)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. awel ik dacht wel direct bij die tunieken voor dames : "dat wordt niks. Ik heb te veel proporties voor zulke kledij" gelukkig staan er ook kindjes dingen in

   Verwijderen
 3. Jouw middelste schat ziet er schitterend uit.

  BeantwoordenVerwijderen