maandag 17 juni 2013

Op zoek naar helpende handen.

Op zoek naar helpende handen, misschien wel de uwe?
Dit is een warme oproep! Wij kunnen namelijk uw hulp gebruiken...

Op 17 en 18 augustus organiseren we een 24-uren stikmarathon voor vzw Prinses Harte.

Prinses Harte was net zes geworden toen ze in januari een veel te korte en ongelijke strijd verloor tegen een hersentumor. Hartes mama wou graag iets doen om andere flinke jongens en meisjes die vechten tegen kanker een hart onder de riem te steken. Om een beetje troost en gezelligheid in de ziekenhuiskamers te brengen.

Het idee ontstond om prinsessen- en ridderpakketten te maken, met daarin een knuffeldeken, een pop, en een pyjama. Niet zomaar een pyjama, maar een kleurrijk exemplaar, waar alle buisjes tussen gestopt kunnen worden, zoals Deze.
Meer lezen over het project kan hier. Lees ook dit mooie artikel op mechelenblogt.beHet plan?

Van 17 op 18 augustus willen we de klok rond werken om zo veel mogelijk pakketten af te werken. We willen daarvoor 5 naaimachines 24 uur lang laten draaien. We starten om 11u op zaterdag 17 augustus om op zondag 18 augustus om 11 uur af te sluiten.

We maken op die tijd pyjama's, dekentjes, poppenkleertjes, accessoires, ... Kortom naaiwerk in verschillende moeilijkheidsgraden, waaraan zowel beginnende als gevorderde naaisters kunnen meewerken.

We vormen voor de gelegenheid het Kranske in Muizen (bij Mechelen) om tot een retro-café/naaiatelier, en zorgen ook voor een hapje en een drankje, en de nodige omkadering. Meer info over de invulling van de dag volgt...

Wat hebben we nog nodig?

Om die 5 naaimachines draaiende te houden, kunnen we nog helpende handen gebruiken! We zouden willen werken in shiften van 3 uur. Met een paar uur van je tijd, kan je ons al een stuk verder helpen!


Wil je meedoen? Laat dan een berichtje achter of mail me op mariken.en.jef@gmail.com.
Laat dan ook al weten wanneer je graag komt, en of je het ziet zitten om met tricot te werken (voor de pyjama's).


Alvast heel erg bedankt!
Met dank aan haar voor de tekst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten